top of page

Toen ik een keuze moest maken voor een studie was ik er dan ook al snel over uit: ik wil fotograaf worden! Ik startte aan een opleiding fotografie en heb deze afgerond. Leuk, dat technisch goed leren fotograferen, maar ik wilde meer! Ik besloot daarom verder te gaan leren op de Foto-Academie. Hier maakte ik kennis met het inhoudelijke aspect van fotografie. Wat maakt jou bijzonder als fotograaf? Wat past er bij je? Hoe creëer je een beeldtaal die bij je past? Er kwamen allemaal facetten aan bod die mij hebben gemaakt tot de persoon en fotograaf die ik nu ben. Ik studeerde af met de specialisatie portretfotografie en inmiddels ben ik alweer heel wat jaren fulltime werkzaam in dit genre.

 

Het mooiste aan fotografie vind ik het kunnen vasthouden van herinneringen. Natuurlijk zijn foto’s ook leuk voor nu maar op de lange termijn zullen ze nog veel waardevoller zijn. Datgene wat er gebeurt zal voor altijd bewaard blijven door het bevriezen van het door mij herkende moment, dat vind ik bijzonder!

 

In mijn fotografie ben ik op zoek naar intieme en ongedwongen momenten. Een puur beeld waar je als kijker van begint te glimlachen of waar je langer naar wilt blijven kijken. Ik fotografeer daarnaast altijd met daglicht, dit geeft voor mij een zo’n natuurlijk mogelijke weergave van de werkelijkheid.

proefje3.jpg

Ik ben Geke, 27 lentes jong en ik woon in Groningen. Als klein meisje was ik altijd diegene die het leuk vond om ‘’de’’ foto’s te maken. Onbewust schuilde er toen al een fotograaf in me! Toen ik een aantal jaren (oke inmiddels al weer meer dan 10 jaar..) geleden op school een workshop fotografie kreeg, was ik dan ook al snel onder de indruk. Ik besloot daarom op mijn 16e een spiegelreflex camera te kopen en dat is eigenlijk waar het echte foto-virus begon!

 

bottom of page