top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

JE BENT VAN PLAN OM EEN SHOOT TE BOEKEN MAAR WIL GRAAG NOG WAT MEER INFORMATIE? READ THIS!

Veel gestelde vragen..

Hoe kunnen we een shoot bij jou boeken?

Je kunt het beste contact opnemen via het contactformulier of door te mailen naar hallo@gekeminnema.nl 

Ik streef er naar om je verzoek binnen 3 dagen te beantwoorden maar soms kan dit door drukte iets langer duren.

Wat voor locaties beveel je aan?

Allereerst vind ik het belangrijk om de shoot te doen op een plek die bij jullie past. 

Houden jullie van strand? Een bos of park of willen jullie naar een mooie heide? Ik sta overal voor open. 

Na het aangeven van jullie persoonlijke voorkeur gaan we samen opzoek naar een passende locatie in de buurt.

Je werkt veel op buitenlocaties, wat doen we als het regent?

Helaas hebben we hier in Nederland geen grip op het weer. Soms is het prachtig en soms om te huilen.. Het kan dus wel eens voorkomen dat we een datum hebben gepland voor een shoot maar dat het weer een buitenshoot niet toelaat. Dat is balen natuurlijk! Ik vind het belangrijk dat ik ''mijn ding kan doen'' en jullie verwachtingen kan waarmaken. Goed licht en mooi weer is daarvoor belangrijk. Wanneer het pijpenstelen regent kunnen we eventueel opzoek gaan naar een alternatieve binnen locatie. Hierbij is het belangrijk dat het een locatie betreft waar veel daglicht binnen komt, zodat ik het natuurlijk lichtgebruik wat je bij al mijn shoots ziet terugkomen kan toepassen. Mocht dat niet het geval zijn gaan we opzoek naar een alternatieve datum! Zo krijgen jullie toch een optimaal eindresultaat.

Wij zijn niet fotogeniek, is dat erg?

Haha, dit is de meest gemaakt opmerking aan het begin van een fotoshoot.. Ik geloof dat 80% van mijn klanten dit vooraf vermeld. Geen zorgen dus! Iedereen is fotogeniek op zijn eigen manier en het gaat er om dat je je comfortabel voelt voor de camera. Ik geef kleine aanwijzingen waar door je je op je gemak voelt en gaat ontspannen. Voor de rest vind ik het gewoon belangrijk dat het gezellig is, dat levert de mooiste en natuurlijkste foto's op! 

Wat is de levertijd?

Bij de meeste fotoshoots is de gemiddelde levertijd 3 tot 4 weken. Afhankelijk van het hoog of laagseizoen!

Hoe ontvangen we de foto's?

De door mij zorgvuldig gekozen en na-bewerkte selectie ontvangen jullie digitaal per we-transfer. Dit zijn hoge resolutie bestanden die vanaf het moment dat jullie ze hebben ontvangen van jullie zijn. Jullie kunnen dan zelf afdrukken, canvassen, etc laten maken bij een zelfgekozen bedrijf. Uiteraard sta ik paraat om goede leveranciers aan te bevelen.

Hoe zit het met reiskosten?

Binnen een straal van 25 km vanaf 9724 Groningen zijn de reiskosten inbegrepen. Daarbuiten reken ik 0,20 ct. per KM.

Heb je suggesties voor de kleding?

Allereerst vind ik het belangrijk dat jullie iets aantrekken wat bij jullie past. Als ik een voorkeur mag geven qua kleur, dan zijn dat voornamelijk pasteltinten en diepe kleuren. Wees voorzichtig met te drukke prints of streepjes, dit geeft een gek effect op camerabeeld. Teksten kunnen afleidend werken dus ook daar zou ik voorzichtig mee zijn! Bij gezinsreportages of andere foto's waar meer dan 2 personen bij betrokken zijn werkt het goed om een aantal kleuren af te spreken. Een beetje afstemmen is mooi maar het moet ook niet te veel! Een extra setje kleding meenemen naar de shoot is geen probleem. 

Heb jij nog een andere vraag? Stel hem!

 

hallo@gekeminnema.nl

 

bottom of page